Power Racing indgår sponsoraftale med det danske Young Driver team, der kører FIA WEC og deltager på Le Mans. I samme forbindelse tiltræder én af teamets faste racerkørere som instruktør i gokart akademiet.

”Du skal kravle, før du kan gå,” lyder det gamle ordsprog. I motorsportens univers kan det passende omskrives til; ”du skal køre gokart, før du kan køre racerbil.”

Med meget få undtagelser har alle de største racerstjerner gennem tiderne grundlagt deres racerkarrierer i gokartklasserne. Som gokartkører kan små poder allerede i en ung alder prøver kræfter med g-påvirkninger, firehjulsudskridninger og tætte overhalinger, ligesom de små aspirerende racerkørere i en tidlig alder, kan påbegynde en vigtig uddannelse omkring opsætning, løbsstrategi og teamwork.

”Vi har valgt at indgå en samarbejdsaftale med Team Young Driver AMR for i højere grad at sætte fokus på den vej, der er fra gokartsporten til motorsporten,” udtaler Jens Peter Lange adm. direktør hos Power Racing.

 

Aftalen mellem Power Racing og Team Young Driver AMR betyder dog langt fra at alle der besøger gokart akademiet i Herlev, skal have en ambition om at blive professionel racerkører engang i fremtiden.

 

”Vores moderne gokart akademi tilbyder en varieret palet af produkter til kunderne. Der er dém, der lige kommer forbi til en duel ude på asfalten, og dém der ønsker et skræddersyet firmaevent. Vi har landets eneste indendørs gokartcenter med elektriske gokarts, der udleder nul emission og derfor bidrager til et rart støj- og lugtfri indeklima. Moderne motorsport kræver det absolut bedste, og valget af Team Young Driver AMR som samarbejdspartner er velovervejet. Foruden at være et dansk racerteam har alle tre danske kørere i teamets Aston Martin startet deres karriere i gokartsporten,” slutter Jens Peter Lange.

 

Samarbejdet med Young Driver AMR indebærer desuden at teamets Aston Martin #95, i den karakteristiske Gulf-bemaling, fremadrettet vil bære firmalogo fra Power Racing, og det glæder teamejer Jan Struve.

 

”Siden vi i sidste sæson vandt verdensmesterskabet for sportsvogne i FIA WEC-serien, efter blandt andet at have triumferet på Le Mans, har vi i år øget vores teamindsats til Pro-klassen med de tre danske racerkørere Nicki Thiim, Christoffer Nygaard og Marco Sørensen. I FIA WEC-verdensmesterskabsserien kræver en indsats af den kaliber store ressourcer og nære samarbejdsrelationer. Tilføjelsen af Power Racing vil ikke kun udbygge vores i forvejen stærke portefølje af samarbejdspartnere, men samtidig give os og vores andre partnere mulighed for at opleve den synergi, der er mellem gokart og motorsporten,” udtaler Jan Struve.

 

Aftalen indebærer yderligere at teamets ene racerkører, Christoffer Nygaard, tiltræder som instruktør hos Power Racing, fortæller direktør for Team Young Driver AMR, Lars Taarn Pedersen.

 

”Power Racing’s gokart akademi i Herlev er ikke alene et helt utroligt flot sted. Gokart akademiet er samtidig professionelt, nytænkende og brugen af elektriske gokarts er både innovativ og banebrydende. Vi kunne ikke have valgt en bedre samarbejdspartner for at synliggøre de tætte bånd mellem gokart og motorsport. Når Team Young Driver AMR deltager i internationale motorløb verden rundt, er det altid vores ambition, at hele teamet fremstår velorganiseret og professionelt med et meget højt niveau. Det er samme oplevelse og stræben efter perfektion jeg ser hos Power Racing, og som team er vi stolte af at vores egen kører, Christoffer Nygaard, fremadrettet vil være en del af kundeoplevelsen gokart akademiet tilbyder”.

 

Den 29-årige racerkører startede selv sin racerkarriere i gokartsporten, og ser frem til at give såvel kunder som unge talenter gode råd og brugbare fif uanset hvilket ambitionsniveau, de har under speederfoden.

 

”Jeg begyndte selv i gokartklasserne og ved derfor, hvor utrolig vigtig det er med et velfungerende kart-miljø,” udtaler den professionelle racerkører, der kan bookes til firmaevents eller arrangementer med mange deltagere, ligesom Christoffer Nygaard også bliver en fast del af Power Racing’s Raceclub hver anden tirsdag.

 

”Uanset alder er det altid interessant at arbejde med gokartkørere, der ønsker at forbedre deres niveau. I Raceclub, som køres hver anden tirsdag i ulige uger, er der ekstra mulighed for at arbejde med udviklingen af den enkelte deltager samt komme med feedback, råd og vejledning. For mig bliver det spændende at være en medvirkende faktor til den totaloplevelse gokartkørerne vil få hos Power Racing i fremtiden,” slutter Christoffer Nygaard.